Allmänt

Abercippyn Welsh Knight

2008-05-05 20:26 #0 av: [Hallonqvist]

Som stolt förstapristagare av tävlingen Månadens Welsh placerades Abercippyn Welsh Knight! Och i denna artikeln presenteras han lite närmare.

Abercippyn Welsh Knight, även kallad "Nisse", är en svart Welsh Cob hingst född den 14 april 2007 på Abercippyn Stud i Wales. Vi valde själva hans namn när vi köpte honom från uppfödaren vid 4 månaders ålder och vi fick hem honom när han var 7,5 månad gammal. Här har han sedan dess gått på lösdrift tillsammans med andra unghingstar och äldre valacker.

 

Abercippyn Welsh Knight
Abercippyn Welsh Knight

 

Nisse är e. Abercippyn Benjy (Trevallion Gambler - Ebbw Victor)  u. Abercippyn Rose Cariad (Trevallion Prince Comet - Derwen Llwynog)

Modern har blivit "Supreme Champion" många gånger och är även mor till hingsten Abercippyn Victor's Last (e. Ebbw Victor).

 

Nisse är en riktig Ferdinand som trivs bättre med att äta i lugn och ro än att busa med sina kompisar. Han är en otroligt söt häst som vet hur man på bästa sätt kan få sin vilja igenom - man lägger huvudet lite på sned och tittar väldigt oskyldigt på människan man ska manipulera. Ibland lyckas han...

Framtidsplanerna för Nisse är att han ska sparas som hingst tillsvidare och även ridas in så småningom.

Jag nominerade honom för att han är ett riktigt charmtroll och för att han älskar att smutsa ner sig - alltså en väldigt passande bild på honom!

Ägare: Idhults Welsh Cob Stuteri, Berga.  www.welshcob.se

 

"Nisse"
"Nisse"

 

Relaterade länkar

Av: Hallonqvist

Datum för publicering

  • 2008-05-05
Anmäl
2008-05-06 10:03 #1 av: ylle

Vilken otroligt fin kille, Nisse!

Anmäl
2008-05-06 23:36 #2 av: Wcob

Han tackar för komplimangen! Glad

Bilderna på honom verkar inte alltid visas men de och några till finns även på hans egna sida:

Abercippyn Welsh Knight

Anmäl
2008-06-01 03:22 #3 av: Wcob

Lägger in en nytagen bild på Nisse - utan vinterpäls.

Anmäl
2008-06-05 19:20 #4 av: SofiaGenne

Riktigt tjusig!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.