Allmänt

Hippocampus

2008-07-08 20:53 #0 av: [Hallonqvist]

Internet är en fantastisk källa till kunskap, men med ett sånt stort utbud gäller det att vara källkritisk. Tänkte härmed tipsa om en alldeles utmärkt källa för kunskapstörstande, nämligen Hippocampus

Ibland upplevs det som att kunskap mest kommer ifrån mun till mun metoden alternativt rykten. Mycket onödigt lidande för häst hade kunnat förebyggas genom rätt spridd kunskap. Men ibland kan det också vara de små detaljerna som gör skillnaden. 

  • Varför blir mitt sto inte dräktigt?
  • Behöver min häst täcke på vintern?
  • Hur mycket mat ska hästen ha för att hålla hullet?
  • Vad är det för skillnad mellan olika kraftfodersorter?

Listan kan göras lång.
Sveriges Lantbruks Universitet SLU och Statens Veterinärmedicinska Anstalt SVA har tillsammans skapat  projektet Hippocampus, som syftar till att bidra till en bättre hälsa och levnad för våra hästar.

Hippocampus har delvis egen forskning men fungerar också som en källa till information med sin gigantiska databas där man bla återfinner examensarbeten och dylika avhandlingar.

Hippocampus är väl värt att bli en länk bland era favoriter, och jag kan med ömma ord rekomendera er att titta runt en stund på deras sida och söka fram och tillbaka på det som intresserar just Er. Det är en ovärderlig källa till information som når högsta klass.
Så surfa runt och tipsa era vänner om Hippocampus!

 

Relaterade länkar

Av: Hallonqvist

Datum för publicering

  • 2008-07-08
Anmäl
2008-07-10 11:19 #1 av: [Anna-N]

Väldigt mycker matnyttigt finns på dessa sidor! Väl värda att ha som en kunskapskälla.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.