Hingstpresentationer

Tyrrestrups Highlight RWD 19

2009-06-05 13:14 #0 av: Lorita

Vi fortsätter serien med presentation utav avelsgodkända hingstar med en sektion D hingst.

Tyrrestrups Highlight RWD 19  

Tyrrestrups Highlight är en Welsh Cob hingst född 1998 hos Karin Fjeldbo Kloster, Horsens, Danmark. Han är leverfux med fyra vita strumpor och bläs. Är slutmätt till 147,5 cm. Importerades ifrån Danmark 2001 av ägaren.

E: Derwen Grand Surprise (e:Derwen Replica u: Tireinon Gwenlais)

U: Derwen Dancing Rivers (e:Derwen Two Rivers u: Derwen Dameg)

Highlights hingstlinje går tillbaka till den stora avelsmatadoren Nebo Black Magic som har satt en stor prägel på den welshavel som bedrivs idag runt om i världen. Han har lämnat otaliga champions efter sig. Derwen Replica är även han en mycket framgångsrik avelshingst som lämnat många högkvalitativa avkommor, varav flera finns i Sverige. Genom farmor sin Tireinon Gwenlais är Highlight även nära besläktade med en annan svensk hingst, Derwen Gladstone som har Gwenlais som mamma.

Stolinjen faller tillbaka på Derwen Rosina, ett sto som var med och grundade Derwenstuteriet för mycket länge sedan. Rosina vann George Prince of Wales Cup inte mindre än tre gånger! Rosina lämnade bl.a D. Queen. Mamma till flera fina avkommor. Genom sin dotter Duchess föddes Dameg, ett sto som bla gått etta på Royal Welsh.

Highlights mor D. Dancing Rivers har blivit reserve Stochampion och Supreme Champion på danska "Riks" 1995. Och helsystern D. Dancing Princess deltog på den Internationella utställningen på Åby 1998 med hög placering i den starka stoklassen. Vid samma internationella meeting slutade hon även tvåa i ridklasserna. Ytterligare en syster, Cymreigh Tequita blev ungdyrschampion på samma Riks som modern och har även hon levererat fina föl efter sig.

H8.jpg

Highlight är flerfaldigt guldbelönad på utställning och har BIR-titlar i bagaget. Han gjorde ett utmärkt Bruksprov vid godkännandet där han belönades med fantastiska 10-9-9-9! Det ger 9,25p i snitt. De exteriöra poängen blev 98789=41p.
Highlight har tävlat i lätta klasser i dressyr och tävlat upp tom LA regionalt. Han är framförallt en mycket trevlig häst som alla kan rida. Han har därmed också efter sina ungdomsår fungerat som läromästare för de yngre barnen i släkten och tävlandet har fått vänta. Han är en mycket trevlig och sympatisk hingst som kommer väl överens med de flesta.

Tyrrestrups Highlight RWD 19

Han har under sina år i avel hunnit lämna ett flertal lovande avkommor efter sig. Bla kan nämnas Enmarkens Miss Popeth. Guldbelönad klassvinnare samt Fölchampion reserv på Riks 2006. Utöver det har hon ytterligare en Junior Champion-reserv titel i meriterna. Långåsens Casablanca har erhållit 42p vid fölmönstring och även hon har en reserv Junior Championtitel i ryggen. Enmarkens Houdini 38p och Klass 1. William the Qonquerer 39p och klass 1. Iglatjärns Gwylfah 39p Klass 1. Långåsens Athena 39p Klass 1. Björklyckans Hella 38p Klass 1. Iglatjärns Gwydyr 41p, BIR-föl samt Best in Show-föl. Twin Wilma 42p BIR samt Best in Show! Inte bara en gang utan även två gånger har hon fått 42p, andra gången med en tredjeplacering i BIS-finalen. Ännu är dom unga så inga meriter under ryttare har kunnat registreras. De äldsta avkommorna blir fyra år i år. 

Tyrrestrups Highlight RWD 19

Highlight kommer efter säsongen 2009 ha ett uppehåll i aveln för att istället tävla i dressyr i Stockholmstrakten. Highlight bor till vardags i Göteborg och kan nås via Bilou eller Hallonqvist här på forumet.

 

Med vänlig hälsning Lorita
Sajtvärd för Konstnärer, Welshponny och Westernridning
Anmäl
2009-08-03 14:07 #1 av: [Hallonqvist]

Halys äldsta döttrar har nu blivit tre år, och förra veckan visades den första på treårspremiering. Det var sektion C-stoet Casablanca. 40p och Diplom och vi blev mycket stolta.
Igår var det dags igen. Telefonen pep och vi läste spända resultatet. 40p och Diplom en gång till, nu var det vackra Miss Popeth som stod för granskning.

2 avelsdiplom av två visade, kan man bli stoltare!? Skrattande

Anmäl
2009-08-03 16:22 #2 av: WelshD

#1  Jätte Grattis från mig.

Anmäl
2009-08-03 16:46 #3 av: Izzi

Oh, vad kul! Grattis!

Anmäl
2009-09-12 19:20 #4 av: [Hallonqvist]

Diplomen trillar in i olika former!!
Idag erhöll Långåsens Casablanca (ue: Trefaes Adam) , tidigare i sommar Diplomsto på premiering, kalasfina 49p i gångarter och 52p i hoppning på sitt Treårstest så nu blir det Riksfinal i Falkenberg, tjohooooo!!!! Skrattande
888889 exteriört 9-10 hoppning!

Anmäl
2009-09-12 22:42 #5 av: humlans

GRATTIS!!!
Även grattis till Karin stuteri Långåsen

Anmäl
2009-09-12 23:16 #6 av: [Hallonqvist]

Ja det är jätteroligt för familjen Andersson. I och med Casablancas framgångar i år kan de nu A-premiera sin Pawnee, jättekul.

Anmäl
2009-09-13 02:13 #7 av: Dyblygiad

Grattis!

Kul att se att så hög standard på hans avkommor Skrattande Lovar gott för framtida cobavel!

Anmäl
2009-09-13 12:07 #8 av: Edition

Jättegrattis till alla berörda!

Anmäl
2009-09-22 12:48 #9 av: [Hallonqvist]

Inte riktigt klokt men årets sommarpremieringar avslutades med ett tredje Diplom!!! Förvånad 
Och det var vår egna uppfödning Iglatjärns Gwylfah ue: Derwen Tennessee Express, som lyckades få de åtråvärda 40 poängen fördelade på enbart 8:or.
En helt fantastisk sommar får man väl säga för hans avkommor. En drös med silver, guld, diplom av alla de former och BIS. Inte helt fel och Ooohhh så stolt man kan vara! Skrattande
Nu blir det vinter och aktiviteterna går ner ett tag, men denna sommaren kan vi leva på hela den mörka årstiden som kommer.

Men först håller vi en tumme för Casablanca på Riksfinalen!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.